Események

Gyalogtúra - 2018. július 28.

Disszeminációs túrák ökoturisztikai vonzerők érintésével
Gyalogtúra - 2018. július 28.

Zalakaros és környéke Magyarország egyik legszebb és leglátogatottabb természeti, kulturális és épített örökségeivel rendelkező helyszíne. A projekt szempontjából releváns ökoturisztikai értékek számos példája megtalálható itt, amely a gyalogtúra megtekintendő elemeit képezik.

Látnivalók: Erdész-forrás, Szent Mihály templom, Merenyei Merengő víztározó, Pásztorháza vendégház, Egry József emlékhely, Helytörténeti gyűjtemény Zalaújlakon

Útvonal: Tourinform Iroda – Termál u. – Termáltó és Ökopart – Hegyalja u. – Napnyugat köz – Alsóhegyi u. – Bor u. – Határ u. –Erdész-forrás – Zalamerenye, Szent Mihály templom – Zalamerenye, jóléti víztározó – Pásztorháza vendégház – Zalaújlak, Egry József emlékhely – Kilátó – Csiga-túra Tanösvény– Parkerdei pihenőhely – Kert mozi – Tourinform Iroda

Ebéd: 12.30 óra Parkerdő

Táv: 13,8 km

Szintemelkedés: 291m

A bakancsos túra során érintett ökoturisztikai látnivalókról a szakmai túravezető ad tájékoztatást kiemelve az európai hírnévvel is rendelkező karosi termálvizet, a környék egyéb természeti és épített örökségeit. A túrán a résztvevők ásványvizet és térképet is kapnak.

A gyalogos túra során térkép és túravezető segítségével több, mint 13 km túraútvonal lesz bejárva. Az állomáshelyek az ökoturizmus látnivalóit képviselik. A látnivalókról a túravezető tart ismeretterjesztő előadást, ad tájékoztatást a felmerülő kérdésekre.

További információk:

Megosztás: