Események

Üzleti terv készítő verseny eredményhirdetése

Díjátadó
Üzleti terv készítő verseny eredményhirdetése

Díjátadó

Nemzetközi üzleti terv készítő versenyt nyertek a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatói. A fiatalok egy gyermektáboroztatással foglalkozó céget és annak online platformját hozták létre, kreatív ötleteikkel és koncepciójukkal pedig a szakmai zsűrit is megnyerték. A megmérettetés része az ECOTOP 2 projektnek, amelynek elsődleges célja ökoturizmus erősítése.

A versenyen 10 hazai és külföldi egyetemi csapat mérte össze tudását és kreativitását. A fiataloknak egy, az ökoturizmushoz kapcsolódó üzleti tervet kellett készíteniük. A zsűri első körben értékelte a feladatokat, majd közös munkát kért a hasonló profilú versenyzőktől. A Kaposvári Egyetem fiataljai Öko Kids néven egy franchise rendszerben működő ökoturisztikai gyermektáboroztatással foglalkozó céget hoztak létre, amelyhez egy online foglalási oldalt is készítettek. Hallgatóink koncepciója meggyőzte a szakmai zsűrit, így elnyerték a fődíjat egy drprezi.com oktatás, amellyel elsajátíthatják a kreatív prezentáció-készítés alapjait. Emellett egy tanácsadási szolgáltatást is kiérdemeltek, de ellátogathatnak egy gyenesdiási ökoturisztikai szálláshelyre és a kaproncai Reneszánsz Fesztiválra is.

Hamarosan újabb kihívás vár a vállalkozó kedvű egyetemistákra, akik ezúttal online térben álmodhatnak meg egy ökoturisztikai vállalkozást álmodhatnak meg. A szimulációs játék segítségével pedig az is kiderül, hogy meghozott döntések és elképzelések működőképesek és eredményesek –e.

A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-20 részeként elsősorban a régió ökoturisztikai szolgáltatóinak versenyképességét fejlesztik. Az ECOTOP2 egy több mint egy éves, 2018 szeptemberében záruló program, amelynek során nyelvtanfolyamokkal, marketingképzésekkel és szakmai tanácsokkal is támogatják az ökoturisztikai szolgáltatásokat nyújtó szervezeteket. Ennek részeként valósult meg az üzleti terv készítő verseny is.

A Kaposvári Egyetem elsősorban tudásbázist biztosít. Ennek keretében valósult meg a hallgatócsere program, de készül egy tanulmány is, amelyben azt vizsgálják, hogy milyen módon lehet bevonni az ökoturizmusba a régióban élő romákat.

A Programban a Krizseváci Agrár Egyetem, a Koprivnicai Turisztikai Hatóság, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei Kereskedelemi és Iparkamara valamint a Kaposvári Egyetem vesz részt.

A Kapos TV-ben 2018 július 4-ei hírműsorában a 06:28-07:18 perc között látható:
http://kapos.hu/videok/kapospont_hirmusor/2018-07-04/hirado_2018_julius_4_szerda_.html

A Somogy TV-ben 2018 július 4-ei hírműsorában a 00:37-03:33 perc között látható:
https://www.youtube.com/watch?v=9B6ovXQjGSU

Megosztás: