Eredmények

Kick-off meeting

Kick-off meeting

Az Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020  (HU-HR) Life long learning programmes for increased growth capacity in ecotourism (ECOTOP2) című, HUHR/1601/4.1.2/0031 azonosítószámú projekt nyitórendezvénye 2018. június 29-én került megrendezésre Križevci-ben a Mezőgazdasági Főiskola szervezésében.

A projekt a 2015-ben lezárult ECOTOP 1 projekt végrehajtása során felmerült problémák megoldására irányul: az ökoturisztikai kínálat fejlesztése a régióban annak érdekében, hogy a régió vonzóbbá váljon a kerékpáros turizmus, a kulturális turizmus és az ökoturizmus iránt érdeklődő turisták számára. A korábbi projektben az elvégzett kutatások és tanulmányok azt mutatták meg, hogy létezik az ökoturizmus a térségben, de nem eléggé fejlett ahhoz, hogy a mai turisztikai igényeket kielégítse. Ez elsősorban a marketing problémákra vonatkozik – sok szolgáltatónak kiváló ökoturisztikai adottságai vannak, de az emberek nem tudnak róluk. Mások kiváló ötletekkel, lehetőségekkel rendelkeznek családi vállalkozások fejlesztésére (a Dráva folyó közelében vagy a határ mindkét oldalán nem használt létesítményekkel rendelkeznek), de nem rendelkeznek azzal a tudással, hogy miként lehet elindítani vagy sikeresen vezetni ezt az üzleti vállalkozást. A partnerség ezeknek a problémáknak a megoldására építette fel a projekttevékenységeket.

A rendezvényen a projektpartnereket Németh Krisztina (Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, titkár), Dr. Szente Viktória (Kaposvári Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, szakmai vezető), Verger Renáta (Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, projekt menedzser), Jadranka Lakus (Turisztikai Hatóság Koprivnica), valamint a vezető kedvezményezettet Valentina Papic Bogadi (Krizseváci Főiskola, projektmenedzser) képviselte.

A köszöntőt Marijana Ivanek-Martinčić, a Krizseváci Mezőgazdasági Főiskola dékánja mondta, ezt követően Zelei Mariann (Interreg Közös Titkárság, programmenedzser) tartott egy rövid tájékoztatást a Interreg V–A Magyarország–Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 Program eredményeiről, majd Valentina Papic dióhéjban bemutatta az ECOTOP2 projekt tevékenységeit, indikátorait. Végül, de nem utolsó sorban az egyes partner szervezetek foglalták össze röviden a projektben vállalt tevékenységeiket.

Megosztás: