Helyszínek

Ökoturisztikai vállalkozások

Szarkafészek Vendégház és Kisgazdaság

Leírás

A Szarkafészek Vendégház és Kisgazdaság 2013. márciusában indult. Célunk a hagyományokon alapuló, természet közeli, fenntartható élet, amit szívesen megismertünk másokkal is.

Birtokunkon lehetőség van a következő tevékenységekre (természetesen szezontól függően): állatetetés (az állatgondozásban való részvétel függ a gyermekek életkorától, hozzáállásától, megbízhatóságától), simogatás, szörpkészítés, sétakocsikázás, pihenés, madárdalhallgatás, csillagoségbolt fürkészés. Remek program lehet egy közös kemencés vacsora vagy kenyérsütés.

Állataink: Csilla a lovunk (vele lehet sétakocsizni), Csinos a póni, kecskék, nyúlfiak, baromfiak, kutyák, macskák.

Külön bejáratú falusi vendégházunk 5+4 fő pihenését biztosítja télen-nyáron, igény esetén további sátorhelyekkel, nagy terasszal. A vendégház öt fős alsó szintjén 2 szobánk van, fürdőszobával, teljesen felszerelt konyhával, nagy “kiülős”terasszal. A 4 személyes tetőtérben, külön bejárattal 1 nagy szoba, fürdőszobával, nagy erkéllyel, ahonnan remek kilátás nyílik a tájra. Ideális együtt nyaralási lehetőség több generáció vagy baráti családok számára.

Jurtaszállásunkat májustól szeptemberig választhatják, teljesen felszerelt konyhával, fürdőházzal, fedett terasszal.

Lehetőség van kemencézésre, bográcsozásra, grillezésre. A gyermekeknek utazó vendégágy, etetőszék, gyermekkád biztosítja a megszokott kényelmet. A házban tv, WI-FI áll rendelkezésre.

Vendégeink rengeteg program közül választhatnak a közelben, a Zselicben, Kaposváron, és amelyekből a honlapunkon programajánlatok menüpontban igyekeztünk széleskörű választékot összeállítani.

A Szarkafészek olyan szálláshely, ahová lovakkal is lehet érkezni: háromsoros villanypásztorral körülvett dús, árnyas legelő várja a hátasokat. (Bár most, hogy ezt így leírtam, akár lovaskocsis túráknak is ideális a hely, csak akkor nem a hátasoknak ideális, hanem a kocsisoknak.:-) A Zselic kiváló lovastúra célpont: enyhe lankák, emelkedők, gyönyörű erdők, puha, jól járható talaj. Széna, zab ellátás megoldható.

Hogy kinek ajánljuk a Szarkafészket?

Azoknak, akik szeretik a természetet, a finom sajtokat, az állatokat, nagyanyáink ételeinek ízeit, a kirándulásokat, a felejthetetlen illatokat, a tiszta levegőt, a jó beszélgetéseket, a tábortüzet, a hajnali csendet megtörő kakasszót…

 

Elérhetőség:
Szarka Zsolt és Anita
Bárdudvarnok, Kaposdada 27.
Tel.: 70/341-2015 és 70/341-2017

Szarkafészek Vendégház és Kisgazdaság

  • Kategória:
    Magyarország
  • Cím:
    Magyarország, 7478 Bárdudvarnok, Kaposdada

Térkép