Hírek

1. projekt megbeszélés Kaposváron

2017. február 6-án az ECOTOP 2 projekt partnerei Kaposváron találkoztak, a SKIK székházban.

A találkozó meghívott vendége volt Vadász Péter, a Katedra Nyelviskola szakmai vezetője, aki bemutatta az ököturisztikai vállalkozói képzéshez kapcsolódó 60 órás-, a nyelviskola által kidolgozott  angol nyelvi tananyagot.

A tananyag összeállítása nem volt egyszerű,  hiszen  kezdő-, újrakezdő nyelvismereti szintet feltételezve  kellett beépíteni az egészen speciális lexikális tudást és szókincset.

A tananyag 14 fejezetbe csoportosítva dolgozza fel az ökoturisztikai nyelvtanulás témaköreit jellemzően angolul, de vannak benne magyar, illetve horvát részek is.  A tananyag színes, változatos, könnyen emészthető  formában dolgozza fel a témákat, mely a különböző szintekről induló tanulóknak egyaránt  sikerélményt nyújthat.

A tananyag elérhető az interneten és lesz egy mobil applikáció is.

A tanfolyam végén a hallgatók „vizsgamunkaként” egy saját honlapot készítenek.

Ezt követően Pintér Attila, a Kaposvári Egyetem képviseletében bemutatta az ECOTOP2 projekt készülő weboldalát. A tervek szerint a weboldalra felkerül többek között a régió ökoturisztikai kínálata, szolgáltatásai. Beszámolt arról, hogy készül a projekt Facebook oldala is és ökoturizmussal kapcsolatos blogok kerülnek a világhálóra. A kommunikáció célközönsége mind az ökoturizmusban érintett vállalkozások, mind a régióba érkező turisták lesznek. 

Verger Renáta, a Zala megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről bemutatta a Reflections nevű online ökoturisztikai szimulációs játékot, melynek tesztelése folyamatban van. Ezen az online felületen 3 fős csapatok részvételével ökoturisztikai üzleti terv készítő versenyt hirdetnek, vállalkozások és diákok részére.

Végül Kovács Andrea, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara részéről ismertette a partnerekkel az áprilisra tervezett workshop- és a májusra tervezett két napos study tour programtervezetét.

Megosztás: